2019. október 7., hétfő

Felhívás - Gyepes különszám a Hacquetia folyóiratban

6. EDGG különszám - Hacquetia 2021: Az eurázsiai gyepek faunája, flórája, vegetációja és védelme

Ismét várjuk a kéziratokat az Eurasian Dry Grassland Group gyepes különszámába, a Hacquetia c. folyóirat 2021-es kötetébe. A különszám címe: Fauna, flora, vegetation and conservation of Palaearctic natural and semi-natural grasslands. A különszámba a Palearktisz gyepjeinek biodiverzitását vizsgáló cikkeket várunk, akár botanikai, akár zoológiai témában.

A Hacquetia a Szlovén Tudományos Akadémia nemzetközi folyóirata. Évente két kötete jelenik meg nyomtatásban és online. A cikkek publikációs költség nélkül online szabadon hozzáférhetők, a színes ábrák közlése is ingyenes. Lehetőség van terjedelmes cönológiai tabellák és függelékek közlésére is. A folyóirat a Scopus és a BIOSIS adatbázisokban jegyzett.

A mostani lesz a 6. EDGG-hez kötődő különszám a Hacquetia-ban. A kötet 2021 januárjában fog megjelenni; előreláthatóan 150–250 oldal terjedelemben. A szakcikkek mellett az EDGG 2019-2020-as tevékenységét bemutató jelentés is itt kerül közlésre.

A kéziratok benyújtási határideje 2020. január 15. A benyújtott kéziratok a nemzetközi folyóiratokban szokásos szakmai bírálaton esnek át. A szerzői útmutató a folyóirat honlapján érhető el.

Kérdés esetén örömmel állok az érdeklődők rendelkezésére.

A különszám szerkesztői:

Orsolya Valkó (Magyarország, főszerkesztő)
Stephen Venn (Finnország)
Sabina Burrascano (Olaszország)
Salza Palpurina (Bulgária)
Rocco Labadessa (Olaszország)
Atushi Ushimaru (Japán)

A kéziratokat emailben, az alábbi címen várjuk:

Orsolya Valkó (valkoorsi@gmail.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése